Vi på Dahlqvists erbjuder en komplett däckservice till Dig som kund.

För att Du alltid ska komma fram på säkraste sätt erbjuder vi ett brett sortiment av Michelin och BF Goodrich kvalitetsdäck för såväl sommar- som vinterväglag till Dahlqvists Rätt Pris Direkt.
Däck och förvaring

Minsta mönsterdjup.

Minsta mönsterdjup som lagen kräver är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Men vi rekommenderar 3 mm för sommardäck och 5 mm för vinterdäck för att vara på den säkra sidan och för att mönsterdjupet ska hålla en hel säsong. Mönsterdjup på nya sommardäck ligger på 7-8 millimeter och för nya vinterdäck 9-10 millimeter. En rekommendation är att kontrollera mönsterdjupet var fjärde vecka.

Varför är mönsterdjupet så viktigt?

Med ett mindre mönsterdjup ökar både riskerna och bromssträckan avsevärt. Mät därför mönsterdjupet med jämna mellanrum, så du kör säkert med dina däck hela säsongen. 
För att söka däck på respektive ort, kontakta oss gärna, se våra försäljningsställen.

Har du rätt hjulinställning? Slits dina däck ojämnt eller onormalt fort? Gör en hjulinställning när vi byter dina däck. Då ökar både säkerheten och komforten. Samtidigt som däckslitage och bränsleförbrukning minskar. Med rätt hjulinställning förlänger du livslängden på dina däck. Läs mer om Hjulinställning - 4-hjulsmätning inkl. justering.

Vi har även vår populära däckförvaring för att Du ska få ett så bekymmersfritt bilägande som möjligt. Läs mer om Dahlqvists Däckförvaring i vårt Däckhotell.

Välkommen in att handla hos oss, till priser som tål att jämföras. Med hjälp av Fordkortetkryddar vi den redan goda affären, med att Du räntefritt får dela upp beloppet i 24 månader, dessutom för Du bonuspoäng när Du betalar med ditt Fordkort.


Dahlqvists Däck Direkt - Helt enkelt billigare & tryggare hos Dahlqvists!