Dags att byta kamrem?

Gäller t.o.m. 2024-12-31

Dags att byta kamrem?

Kamremmen är den viktigaste länken mellan kamaxeln och vevaxeln. Vevaxeln är ansvarig för att ändra den vertikala energin som genereras av rörelser hos kolvarna till rotationsenergi som driver hjulen. Kamaxeln är ansvarig för att öppna och stänga ventiler som släpper in och ut luft ur bilens motor.

Om kamremmen plötsligt brister skulle kolvarna och ventilerna kollidera vilket kan orsaka en hel del inre skador på ditt fordon. Därför är det oerhört viktigt att övervaka kamremmens tillstånd och ser till att du byta ut den innan den går sönder. Om du har en äldre bil och kamremmen släpper så är det mycket möjligt att räkningen överstiger bilens värde. Många nya bilar har designat om motorn så att en bristning inte orsakar lika omfattande skador.

Kostnaden för en ny kamrem med montering blir mycket lägre än kostnaden för att reparera en skadad motor om remmen släpper. För att undvika att din kamrem släpper oväntat är det bäst att få den utbytt regelbundet.

Vad är statusen på just din bil när det gäller kamaxelremmen? Är den bytt, när skall den bytas?

Är min motor utrustad med kamaxelrem eller kamaxelkedja?

Klicka på Växjö och skriv in ditt registreringsnummer, namn och telefonnummer och tryck därefter på skicka.

Så återkopplar vi med uppgifter på just din bil så du kan fortsätta att köra säkert på vägarna.

Växjö

Fler aktuella servicemarknadskampanjer finns också på sidan Service hos Dahlqvists Bil - Allt under ett och samma tak och sidan Aktuella erbjudanden.

Dessutom Dahlqvists LÄGSTA PRISGARANTI sedan 2012.

Du kan vända dig till oss i allt som rör ditt bilägande!

Välkommen till Dahlqvists, Du också!

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil