Ford gamifierar Mustang Mach-E med ett "Escape Room"-koncept

2022-01-26

• Ford skapar ett interaktivt spel i Mustang Mach-E som ger spelare i uppdrag att lösa ledtrådar och följa anvisningar för att vinna, baserat på populära "Escape Room"-spel 

• Det appbaserade spelet använder specialiserad hårdvara för att samverka med fordonskontrollfunktioner som luftkonditionering, högtalare och elektriska säten för att förbättra upplevelsen 

• Teknik som används för att skapa spelet skulle i framtiden kunna användas för eftermarknaden

Under de senaste åren har Escape Room-spel vuxit i popularitet, och ställer spelare mot klockan när de försöker lösa ledtrådar och fly från ett temarum. Nu har Ford anammat konceptet och tillämpat det på den helelektriska Mustang Mach-E, där spelet styr funktioner i bilen för att skapa en interaktiv upplevelse.

Konceptspelet med spiontema tar spelarna igenom ett hemligt uppdrag för att leverera ett paket. Ljuduppmaningar för uppgifter ges över fordonets högtalarsystem. De elektriska sätena, handsfree-bakluckan, luftkonditioneringssystem och strålkastare är några av de element som antingen aktiveras av spelet eller används av spelaren som en trigger vid relevanta punkter under spelets gång. 

Inga funktioner utom värmesystem och högtalarna styrs om bilen är i rörelse och, till skillnad från Escape Room-spel, kan spelarna lämna fordonet när som helst när det är säkert att göra det utan att behöva ge upp i spelet. Spelet är installerat på en iOS-enhet som ansluter till fordonet med hjälp av Apples CarPlay och en internt utvecklad hårdvara och mjukvara. 

- Det här är lite på kul, men det har också en seriös sida, eftersom det visar precis vad som kan vara möjligt med den teknik vi har i bilar idag", säger Carsten Starke, teknisk expert på inredningsmaterial och kundupplevelse, Ford Research & Advanced Engineering, Ford av Europa. "Att ha förmågan att skapa interaktion mellan fordon och förare kan öppna upp nya sätt att utforska andra möjligheter i framtiden, som en interaktiv instruktionsbok eller till och med förarcoachning. 

Spelet är ett rent koncept för tillfället, utvecklat av Ford of Europe med input från Software Enablement & Research-teamet i Fords Emerging Technology & Innovation-grupp och IOT-gruppen baserad i Palo Alto, Kalifornien. Det utvecklades för att visa upp hur spel kan hjälpa människor att bli mer bekanta med funktionerna i sina fordon. 

Spelet kan också erbjuda en inblick i framtiden för applikationer som kan underhålla eller utbilda förare och passagerare under stillestånd vid laddningsstationer, eller kanske till och med när de åker i framtida autonoma fordon.


Kontakta oss


Se filmen här:


Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil