Ford presenterar nya S-MAX

2014-10-15
Nya Ford S-MAX, som premiärvisas på motormässan i Paris, är en så kallad Sports Activity Vehicle som rymmer sju personer och ändå har en mindre bils smidighet och körglädje.

Med nya S-MAX debuterar Fords adaptiva styrning i Europa; dessutom kan den nya versionen fås med 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor och reviderad 2,0-liters TDCi-diesel och därmed ha lägre koldioxidutsläpp och bättre kördynamik.

S-MAX kan nu för första gången fås med Fords intelligenta fyrhjulsdrift, som ger ett överlägset väggrepp oavsett vägförhållanden.

Fords dynamiska LED-strålkastare med bländningsfritt helljus är en annan nyhet, och S-MAX blir först i segmentet med systemet Pre-Collision Assist (hjälp före kollision).

Nya S-MAX har hela 32 olika sätes- och lastutrymmeskombinationer med segmentets första enkelt fällbara Easy-Fold-baksäten i andra och tredje raden.

Den eleganta och sportiga exteriören kompletteras av en interiör av typen ”dynamic sanctuary” (dynamisk fristad) med segmentets första flerkonturssäten och ett separat klimatsystem bak.

Bland övriga nyheter kan nämnas det röststyrda kommunikationssystemet SYNC 2, baklucka som öppnas med foten och klassens bästa förvaringsutrymmen.

LÄS MER 

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil