Ford lanserar nytt ljudsystem i samarbete med HARMAN

2016-09-13
Ford inleder nu ett samarbete med ljudsystemstillverkaren HARMAN. Tillsammans introducerar företagen ett nytt B&O PLAY-ljudsystem, som lanseras med Fords fordon tillverkade år 2017 och framåt. Varje Ford-modell förses med skräddarsydda, unikt placerade och kalibrerade högtalare.

Samarbetet mellan Ford och ljudsystemstillverkaren HARMAN offentliggjordes i natt under Ford-konferensen ”Further with Ford”. Företagen vill tillsammans satsa på unika, innovativa ljudupplevelser för förare och passagerare.

Specialanpassade ljudsystem för varje Ford-modell
Installationen av B&O PLAY-systemet innebär att varje Ford-modell förses med specialanpassade högtalare – kalibrerade och uppsatta för att uppnå optimalljudkvalitet. Detta innebär att ljudet håller en jämn nivå, oberoende körförhållanden eller var du sitter i bilen.

Märke på ljudsystem påverkar val av bil
I undersökningen 2016 Automotive Audio Branding från Ipsos framkommer det att ljudsystem har blivit en allt viktigare aspekt vid bilköp. Resultatet visar att en tredjedel av alla nybilsköpare säger att märke på ljudsystem påverkar deras val av bil.

– Vi vet att våra kunder värdesätter högkvalitativa ljudupplevelser, och vårt samarbete med HARMAN hjälper oss möta dessa förväntningar. Det här projektet är ett sätt för oss att skapa ännu bättre körupplevelser för våra kunder, säger Raj Nair, produktutvecklare på Ford.
Produkter från varumärket B&O PLAY bär med sig ett 90 år långt arv av erfarenhet inom ljud. Dess system kännetecknas av naturliga material, skarp design och högkvalitetsljud.

– Ford och B&O-PLAY är en perfekt matchning – två varumärken som båda står för kvalitet, frihet och innovativ design. Tillsammans vill vi revolutionera körupplevelsen för våra kunder. Ford är den optimala biltillverkaren att förvalta kraften från B&O PLAY:s ljud till förare och passagerare världen över, säger Michael Mauser på HARMAN.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil