Ford börjar testa självkörande bilar i Europa under 2017

2016-11-30
Ford meddelar att företaget kommer börja testa självkörande bilar i Europa under 2017. En Ford-undersökning visar att många förare är positivt inställda till självkörande fordon, som skapar mer tid för annat.

I en undersökning från Ford berättar européer att de hellre skulle vilja spendera den tid de sitter i bilen med att prata med nära och kära, ta en tupplur, eller bara njuta av utsikten likt vid en tågresa.

– Allt fler människor har börjat fundera på hur självkörande fordon skulle kunna förändra deras vardagsliv. Många skulle nog hålla med om att vi vill ha mer tid över till oss själva och våra nära och kära. Självkörande fordon kommer revolutionera hur vi lever, precis som hur vi reser, säger Thomas Lukaszewicz på Ford.

Ford-studien presenterar hur Europeiska förare spenderar upp till tio dagar per år i bilen, och att många upplever den dagliga pendlingen som mer stressig än själva arbetsdagen.

– Vi har tillkännagett att vi kommer använda självkörande fordon vid tester av olika mobilitetslösningar i USA år 2021, och hoppas även kunna göra detsamma i Europa. Vägregler och lagar varierar från land till land i Europa – trafikskyltar och vägarnas konstruktion skiljer sig åt, vilket är något vi måste förhålla oss till, säger Thomas Lukaszewicz på Ford.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil