Ford fortsatt störst i Europa på transportbilar – Sverige stark marknad

2016-12-22
Sverige är starkt bidragande när Ford i år ser ut att befästa sin förstaplats på transportbilsmarknaden i Europa. I Sverige har försäljningen ökat hela 29,7 % hittills i år, vilket slår den samlade ökningen i Europa på 17,2 %. Med över en och en halv miljon sålda transportbilar hittills i år är Ford fortsatt Europas mest populära transportbil.

Ford är nummer ett i Europa när det kommer till försäljning av transportbilar, utifrån 20 europeiska marknader. Jämfört med 2015 har försäljningen ökat 17,2 procent med 272 020 fordon, sålda under de tio första månaderna under 2016. Sverige är en av marknaderna som bidrar starkt till den snabba ökningen. Fords transportbilsförsäljning har bara i Sverige ökat med 29,7 procent hittills i år, innan decembers siffror är sammanställda. Totalt är Ford tvåa i Sverige på transportbilar.

Ford ökar sin totala försäljning
Fords totala fordonsförsäljning har jämfört med 2015 gått upp sex procent. Utöver framgångarna med transportbilar ökar också efterfrågan på prestandabilar och SUV:ar. Totalt har företaget sålt 1 144 200 fordon på de 20 europeiska marknaderna till och med tredje kvartalet 2016.

Ford Ranger den mest populära pickupen – upp 15 % i Sverige
Ford Ranger har sitt bästa år hittills i Europa, och behåller sin plats som den mest sålda pickupen, mätt i september 2016. Då hade det sålts 31 429 exemplar av den populära Ford-pickupen. Ford Ranger ökar i år i Sverige med nästan 15 %.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil