Ford lanserar sidvindsstabilisering

2016-12-30
I sina nya Transit och Transit Custom har Ford lanserat en sidvindsstabiliseringsteknik som hjälper föraren vid kraftig sidvind. Det Fordutvecklade systemet använder sensorer som läses av 100 gånger per sekund för att upptäcka vindbyar. När vinden kommer bromsar systemet automatiskt försiktigt hjulen på ena sidan för att hjälpa föraren att hålla sig i sin fil.

Höst- och vinterstormar med sina typiska vindbyar är en extra utmaning för bilförare, särskilt de som kör höga fordon på vägar med hög hastighet. För att öka säkerheten för transportbilsförarna lanserar nu Ford en ny sidvindsstabilisering som standard på sina modeller Transit och Transit Custom.

Bromsar hjulen för att stabilisera
Sidvindsstabiliseringen är en avancerad teknik som utvecklats av Fords ingenjörer. Tekniken fungerar genom att försiktigt bromsa hjulen på ena sidan när det kommer en vindby.

– Ingen gillar känslan när dit fordon fångas av en vindby, eller när du passerar nära en lastbil i hög hastighet. Den här nya tekniken kommer hjälpa till att göra motorvägskörning mindre stressande för Transit-förare, särskilt under mörka, stormiga vinterdagar, säger Marc Suermann på Ford Europa.

Läser av sensorer 100 gånger per sekund
Vid vindhastigheter över 22 meter per sekund övervakar systemet vindsensorerna 100 gånger per sekund. När systemet upptäcker en vindpust tar det mindre än 200 millisekunder för det att aktiveras – ungefär samma tid som det tar för en sprintlöpare att reagera på startpistolen.

Unik säkerhetsteknik i branschen
Båda bilmodellerna har också utrustats med Fords prekollisionssystem som är det första automatbromssystemet för transportbilar som även har aktiv inbromsning för fotgängare.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil