Ford vill förbättra människors liv – soppa för soppa

2018-07-12
Ford är en av aktörerna som backar upp Slurp, ett projekt som handlar om att stötta hemlösa personer som behöver hjälp tillbaka till samhället.

Ford är en av aktörerna som backar upp Slurp, ett projekt som handlar om att stötta hemlösa personer som behöver hjälp tillbaka till samhället. Sida vid sida med studenter tillagar och serverar deltagarna i organisationen hemmagjord soppa vid Edinburghs universitet, där vinsten går till arbetsträning och vidare studier för de hemlösa.

Hemlösheten bland unga växer i Europa, där vissa sover ute på gatan, och andra på kompisars soffor – ibland kallade för "de osynligt hemlösa". En grupp studenter i Edinburgh beslöt sig för att göra någonting åt problemet, vilket resulterade i Slurp – en organisation som backas upp av Ford med syftet att hjälp hemlösa att få en ny start.

– Jag blev hemlös efter en tuff period när min familj föll samman och jag började må psykiskt dåligt. Under den perioden sov jag bara några timmar per natt, och visste aldrig när jag kunde äta nästa gång. Med hjälp av Slurp har jag kunnat samla på mig självförtroende och kraft att gå tillbaka till mina studier. Jag har nu fått tillbaka lusten att ta mig upp ur sängen varje morgon, säger Chris Marshall som blivit en del av Slurp.

Vann Ford College Community Challange 2017
Slurp är en av vinnarna i Fords College Community Challange, och kom också på en andraplats i Fords Brittiska innovationstävling som finanserias av Ford Motor Company Fund och som delar ut medel till studentledda projekt som fokuserar på att bygga ett hållbart samhälle. Vinnarna spenderade en del av vinsten på fraktcyklar, som givit möjlighet att flytta verksamheten mellan olika platser på universitets campusområde.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa unga, hemlösa personer som känner att de inte har någon framtid. Det känns verkligen som att vi kan göra skillnad genom att dela med oss av våra kunskaper och se till att deltagarna kommer in i arbetsrutiner, säger Camilla Nytun, gruppledare hos Slurp.

– Hemlöshet är den hårda verkligheten för många människor i dagens Europa. Jag känner mig stolt att kunna säga att vi tack vare Slurp och deras fantastiska arbete kan hjälpa personer som Chris, som nu har en chans att studera vidare, börja jobba och finna ett tryggt hem, säger Debbie Chennells, chef för Ford Fund vid Ford of Europe.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil