Ford visar ny, uppkopplad el-version av Ford Transit på transportbilsmässan i Hannover

2018-09-13

Ford är Europas största transportbilsvarumärke, och på transportbilsmässan i Hannover i september visar företaget upp en ny familj av Transit-bilar med inbyggd uppkoppling och avancerad elektrifiering. Det är första gången som den nydanande Transit Custom som plug-in-hybrid visas upp i sin serieproducerade form inför lanseringen 2019.

Ford vill ytterligare befästa sin position som Europas ledande transportbilsmärke genom att presentera den senaste generationen av uppkopplade och elektrifierade Transit-bilar på IAA Commercial Vehicle Show i Hannover i slutet av september.

Uppkopplade tjänster i alla bilar
Ford är fast beslutna att leverera fördelarna med uppkopplingsteknik i hela sin flotta av transportbilar i Europa. Montern på Hannover-mässan kommer att innehålla en komplett uppställning av modeller med inbyggda modem. I täten står den nya tvåtonnaren Transit som gör världspremiär på mässan, och den följs åt av flera Ford-utvecklade tjänster som hjälper företag att optimera verksamheten med bilflottan.

– Hannover kommer att bli starten för en spännande ny familj av Transit-transportbilar, som ”föds” uppkopplade. Avancerad uppkopplingsteknik, och våra omvälvande eltransportbilar kommer ge helt nya möjligheter för att skapa värde för våra kunder, säger Hans Schep, transportbilschef på Ford Europa.

Transportbilar som både mildhybrid och plug-in
Den nya tvåtonnaren Ford Transit kommer ge bättre bränsleekonomi och större lastkapacitet och kommer finnas som mildhybridvariant, som passar bra vid start-stopp-körning i urban miljö. Ford har också länge testat Transit Custom plug-in-hybrid i London, som tar sig fem mil på ren eldrift, och på mässan visas den för första gången i serieproducerad form. Plug-in-hybriden har ett vätskekylt litium-jonbatteri under lastgolvet, vilket gör att bilen behåller samma stora lastutrymme som en vanlig skåpbil. 

Telematik och datatjänster hjälper till att hantera fordonsflottor
Ford presenterar också två nya uppkopplade lösningar för bilflottor i Hannover, utvecklade av Ford Smart Mobility. Ford Telematics är en webbaserad tjänst för att förbättra fordonsanvändningen, maximera tillgängligheten, optimera driftskostnaderna och hantera förare. Separat från det kommer Ford Data Services som ger möjlighet för flottoperatörer att använda sina egna tredjepartstjänster, där bilen levererar data direkt till molnet.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil