Dahlqvists Bil expanderar och utvecklar sin Ford-verksamhet till Växjö.

2019-07-19

Idag är det offentligt att Dahlqvists Bil förvärvat Hermi Bil - FordStore Växjö. Tillträde är planerat till 1 september 2019.

Genom förvärvet som avser Fordrörelsen för person- och transportbilar utökar Dahlqvists Bil sitt erbjudande av Ford. Årlig omsättning för Hermi Bil - FordStore Växjö ligger kring 100 miljoner SEK med ett årligt snitt om försäljning av 600 bilar. Överlåtelsen berör 20 anställda.

VD Joacim Dahlqvist säger: ”Jag är väldigt glad över möjligheten att få ta över Hermi Bil - FordStore Växjö och etablera verksamheten inom vår koncern, vi har länge haft siktet inställt på Växjö. Staden och området växer och för oss blir det ett mycket strategiskt viktigt läge i anslutning till våra övriga anläggningar i Kristianstad, Hässleholm och Ängelholm”.

Dahlqvists Bil AB - borgar för kvalitét & trygghet sedan 1948.

Dahlqvists Bil eller Dahlqvists som vi kallar oss i dagligt tal är ett privatägt företag med lång tradition inom bilbranschen. Dahlqvists grundades i Kristianstad 1948 och är auktoriserad återförsäljare för Ford och auktoriserad serviceverkstad för Ford och Mazda (Kristianstad & Ängelholm).

Våra fullserviceanläggningar hittar du i Hässleholm, Kristianstad, och Ängelholm.

Koncernen drivs utifrån de lokala driftställena, där närheten till dig som kund och lokalt ledarskap ger oss stora fördelar. Koncernen säljer idag cirka 2 000 bilar per år och i våra serviceverkstäder strömmar det igenom cirka 20 000 arbetsordrar varje år. Vi ca 65 personer omsätter tillsammans cirka 250 miljoner kronor per år. Vi tillhandahåller helt enkelt långsiktiga lösningar på våra kunders bilägande och transportbehov. Vi säljer några av världens mest sålda bilar!

På Dahlqvists talas det 14 olika språk (Svenska, Engelska, Danska, Tyska, Polska, Albanska, Serbiska, Rumänska, Tjeckiska, Slovakiska, Makedonska, Bulgariska, Kroatiska och Arabiska), många har varit med oss i över 30 år. Vi vill vara ett modernt företag med mångfald på alla nivåer och sätt, vi ska spegla det samhälle vi lever och verkar i. Vi vill att våra kunder ska få lika bra service som bilen.

Våra kunders uppskattning är vårt viktigaste mål, vi har vunnit nya kunder och kommer att fortsätta att göra det genom stort personligt engagemang, samarbete och överlägsen kundservice. En kundservice som inte bara går ut på att infria förväntningarna utan också att överträffa förväntningarna som kunderna har på oss.

Som bevis för detta har vi fått den högsta utmärkelsen av Europeiska Ford - Chairman´s Award - som baseras på bästa kundnöjdhet.

Dahlqvist-gruppen är idag en av de större Fordåterförsäljarna utanför storstadsområdena.  Vår storlek gör att vi kan erbjuda marknadsledande villkor på många tjänster som rör ditt bilägande.

För mer information om Dahlqvists, besök www.dahlqvists.se

Välkommen till Dahlqvists, Du också!


Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil