Däckhotell, däckförvaring hos Dahlqvists Bil

Dahlqvists Däck Direkt - Däck

Vi på Dahlqvists erbjuder en komplett däckservice till Dig som kund.

För att Du alltid ska komma fram på säkraste sätt erbjuder vi ett brett sortiment av kvalitetsdäck för svenska vägförhållanden, samt har inköpsavtal och kan beställa samtliga däckfabrikat för såväl sommar- som vinterväglag till Dahlqvists Rätt Pris Direkt.

Vi scannar alltid däcken och de kalkylerade värdena visas direkt i en enkel rapport.

Vid varje service gör vi en scanning av däcken på din bil. Vi scannar däcken för eliminerar fel som uppstår vid manuell mätning, och scanningen visar noggrant mönsterdjup och avslöjar ojämna förslitningsskador på däck som kan bero på felaktig hjulinställning eller dåliga stötdämpare mm. Scannern som vid mätning förs från kant till kant på däcket mäter exakt även på blöta eller smutsiga däck. Dom kalkylerade värdena visas direkt i en enkel rapport.

Du ser då skicket på dina däck och även om det behövs en hjulinställning.

Undermåliga mönsterdjup leder till ökad risk för vattenplaning och längre bromssträcka. Fel hjulvinklar bidrar med försämrad bränsleekonomi och däckslitage. Däck i bra skick ökar trafiksäkerheten betydligt.

Läs mer om Dahlqvists Däckscanning och se filmen.


Däck och förvaring

Minsta mönsterdjup.

Minsta mönsterdjup som lagen kräver är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Men vi rekommenderar 3 mm för sommardäck och 5 mm för vinterdäck för att vara på den säkra sidan och för att mönsterdjupet ska hålla en hel säsong. Mönsterdjup på nya sommardäck ligger på 7-8 millimeter och för nya vinterdäck 9-10 millimeter. En rekommendation är att kontrollera mönsterdjupet var fjärde vecka.

Varför är mönsterdjupet så viktigt?

Med ett mindre mönsterdjup ökar både riskerna och bromssträckan avsevärt. Mät därför mönsterdjupet med jämna mellanrum, så du kör säkert med dina däck hela säsongen. 
För att söka däck, kontakta oss gärna.

Har du rätt hjulinställning? Slits dina däck ojämnt eller onormalt fort? Gör en hjulinställning när vi byter dina däck. Då ökar både säkerheten och komforten. Samtidigt som däckslitage och bränsleförbrukning minskar. Med rätt hjulinställning förlänger du livslängden på dina däck. Läs mer om Hjulinställning - 4-hjulsmätning inkl. justering.

Vi har även vår populära däckförvaring för att Du ska få ett så bekymmersfritt bilägande som möjligt. Läs mer om Dahlqvists Däckförvaring i vårt Däckhotell.

Välkommen in att handla hos oss, till priser som tål att jämföras. Med hjälp av Bosch Car service- och Fordkortet, kryddar vi den redan goda affären, med att Du räntefritt får dela upp beloppet i 24 månader.


Dahlqvists Däck Direkt - Helt enkelt billigare & tryggare hos Dahlqvists!

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Dahlqvists Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Dahlqvists Bil